فلفل، منبع ویتامین C و کاروتن‌ها

فلفل گیاهی است بالارونده و دارای ریشه‌های ساقه خیز و کوتاه که میوه آن ادویه‌ای است با طعم تند و سوزنده  .

فلفل از بوته‌ای باریک و بلند و در رنگ‌های متنوعی چون سبز ، قرمز ، زرد ، و نارنجی به دست می‌آید و برای خوش طعم کردن غذا از آن استفاده می‌شود. دانه فلفل پس از خشک و ساییده شدن در رنگ‌های سیاه ، سفید و سرخ عرضه می‌شود.

این گیاه از منابع مهم ویتامین C و کاروتن ها محسوب می‌شود.

کپسیسین”(capsicin) ماده‌ای مفید در فلفل است که سبب گرم و تند بودن این گیاه می‌شود.

از جمله تاثیرات این ماده بر بدن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

🔸️ تحریک سیستم قلبی عروقی

🔹️ تسکین درد آرتروز و آرتریت روماتوئید و کاهش ورم ناشی ازاین بیماری‌ها

🔸️ تقویت دستگاه گوارش

🔹️ خاصیت ضدعفونی برای مثانه

🔸️ کمک به دفع خلط از ریه و تقویت بافت ریه

فلفل ترکیبات آنتی اکسیدانی نیز دارد.ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی موجود در فلفل‌ها مانند ویتامین‌های E و C هم برای بدن بسیار مفید هستند.این آنتی‌اکسیدان‌ها جزو مواد ضدسرطان‌اند .

همچنین می‌توان به خاصیت افزایش جریان خون ، کاهش فشار خون ، پیشگیری از بیماری‌های قلبی نظیر آرترواسکلروز(سخت شدن رگ‌ها) ،  تحریک سیستم عصبی ، افزایش اشتها و رهایی از سوءهاضمه در فلفل نیز اشاره کرد.


مطالب مرتبط:

https://www.healthline.com/nutrition/foods/chili-peppers

1 thought on “فلفل، منبع ویتامین C و کاروتن‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *